Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Gluteeniton kerrosleipä

Mielitekoja, mielitekoja. Tämä resepti on niiden toteuttamista parhaimmillaan. Mieleeni tuli jostain menneisyydestä Picnicin Club sandwich lounasruokana ja halusinkin rakentaa siitä oman versioni, gluteenittomana, kuinkas muutenkaan. Näissä kerrosleivissä paras osa on se, että täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä tahansa. Ainakin tällaisenaan olivat erittäin ruokaisia ja täyttäviä, joten toimivat erittäin hyvin iltapalan lisäksi myös pääruokana.



Ainekset: (1 hengelle)

6 siivua Frian gluteenitonta limppua

broilerin rintafileitä, paloiteltuna
Meiran grillausmaustetta

2 siivua Amerikan pekonia, rapeaksi paistettuna

Saarioisten pippurikinkkua
Oltermanni Tilsit -juustoa

jäävuorisalaattia
tomaattia, ohuesti siivutettuna

1 rkl Blå band Samurai -majoneesia
1 rkl Felix kurkkumajoneesia
2 rkl kevytmajoneesia
1 tl sitruunapippuria
1 tl cajunmaustetta

Leikkaa rintafileet n. 4 osaan ja ripottele niiden pinnoille Meiran grillausmaustetta. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista fileiden palat kypsiksi. Siirrä ne pois pannulta ja peitä foliolla. Pyyhi pannulta öljyä ja mausteet pois ja kuumenna se uudelleen keskilämmöllä. Lisää pekonit pannulle ja paista ne molemmilta puolin rapeaksi. Kun pekonit ovat rapeita, nosta ne pois pannulta ja laita talouspaperilla peitetylle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy niistä pois. Voitele yhden siivun yksi puoli Samurai -majoneesilla ja asettele päälle pari siivua pippurikinkkua ja tomaattia. Voitele seuraavan puolikkaan toinen puoli kurkkumajoneesilla ja laita se puoli ns. alaspäin, kinkun ja tomaatin päälle. Voitele kyseisen leivän yläpuoli kevytmajoneesilla ja ripottele reilusti sitruunapippuria majoneesin päälle. Lisää näiden päälle kanan rintafileepaloja ja pari siivua juustoa ja pekonia. Levitä ns. kansileivän toiselle pinnalle kevytmajoneesia ja ripottele päälle Meiran cajunmaustetta. Laita siivu majoneesipinta alaspäin leipäpinon päällimmäiseksi. Kuumenna sisägrilli/voileipägrilli keskilämmöllä ja kuumenna leipää n. 5 minuuttia. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti