Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 13. kesäkuuta 2017

Lohipastramia salaattipedillä

Innostuin lohipastramista jokin aika takaperin, ostin sitä alkuun valmiina, mutta löydettyäni tämän reseptin päätin rohkeasti kokeilla sen tekemistä itse. Pastramin valmistukseen menee oma aikansa, mutta on kaiken vaivan arvoista. Kannattaa valmistaa sitä kerralla reilummin ja pakastaa se, mitä jää yli. Meillä tästä annoksesta on tehty monenlaisia versioita, yleensä laitan jotain vihreää, värikkäitä miniluumutomaatteja, jotain hedelmää ja jotakin marjaa. Kokonaisuudessaan annos on erittäin raikas ja kevyt, erinomaista kesäruokaa. Toimii hyvin kevyenä lounaana sekä alkuruokana.



Ainekset: (2 hengelle)

Lohipastrami:
500g lohta
hienoa ruususuolaa
1 tl juustokuminaa
2 tl pippurisekoitusta

Salaatti:
tuoretta pinaattia
200g miniluumutomaatteja, puolitettuna
kourallinen tummia viinirypäleitä, puolitettua
pensasmustikoita
ripaus sitruunaista oliiviöljyä

Leikkaa lohifileestä 3-4 sentin paksuisia pötköjä. Pyörittele lohipötköt lautaselle levitetyssä suolassa ja kääri ne tiukasti tuorekelmuun. Laita pötköt jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Tämän jälkeen, poista pötköt muovista, pyyhi ylimääräinen suola pois kalan pinnalta ja sekoita lautasella juustokumina ja pippurisekoitus keskenään. Painele mausteseosta lohipötköjen pinnoille. Ruskista nopeasti kuivalla pannulla pötköjen pinnat, noin 20 sekuntia per pinta. Tarkoitus on, että kala kypsyy vain pinnoilta. Anna pötköjen jäähtyä ja kääri ne uudelleen muovikelmuun ja anna maustua pari tuntia. Kokoa annoslautasille salaatti laittamalla huuhdotut pinaatit alimmaiseksi ja nostele noin sentin siivuiksi leikattua pastramia useampi siivu pinaattien päälle. Ripottele pitkin annosta erivärisiä miniluumutomaatteja, viinirypäleitä sekä pensasmustikoita. Viimeistele annos pienellä ripauksella sitruunalla maustettua oliiviöljyä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti