Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Savupaprikakanaa, tomaattisalsaa ja kesäkurpitsapastaa

Savupaprikamauste tuli meille aikoinaan tutuksi tämän reseptin myötä ja on jäänyt säännölliseen käyttöön meidän keittiössä. Se kun sopii oikein mainiosti niin punaisen lihan, kanan kuin kalankin maustamiseen. Mieleni teki tällä kertaa savupaprikamaustetta, joten siitä se ajatus sitten taas lähti. Salsa on erittäin monikäyttöinen lisuke ja koska yksinkertaisesti rakastan korianteria, pääsi salsakin osaksi tätä annosta. Tämä menee nopean valmistusaikansa puolesta Arkiruuat -kategoriaan, eli taas yksi ihanan herkullinen, mutta nopea resepti.



Ainekset: (2 hengelle)

400g broilerin fileitä
savustettua paprikamaustetta
tilkka oliiviöljyä

Salsa:
4 tomaattia, kuutioituna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
2 salottisipulia, hienonnettuna
punainen chili, hienonnettuna
ruukku tuoreta korianteria, hienonnettuna
tilkka oliiviöljyä

2 kesäkurpitsaa, ohueksi suikaloituna
1 rkl voita

Aloita valmistamalla salsa. Kuutioi ja hienonna kaikki ainekset ja kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Kuullota sipuleja pannulla pari minuuttia ja nosta pannu pois levyltä. Sekoita kaikki salsan ainekset syvässä kulhossa keskenään. Hiero broilerin fileiden pinnoille savustettua paprikamaustetta ja kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista fileet kypsiksi. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää pannulle pieni nokare voita. Kun voi sulaa, lisää kesäkurpitsasuikaleet pannulle. Paista suikaleita viitisen minuuttia useaan otteeseen niitä käännellen. Annostele lautasille kesäkurpitsapastaa, kanaa sekä salsaa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti