Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 25. helmikuuta 2017

Sitruunaista kookosuunilohta

Tässä on taas yksi erinomainen resepti kiireisiin arki-iltoihin. Ruuan saa valmiiksi nopeasti, herkullisesta mausta tinkimättä. Kookoskerma antaa ihanaa pehmeyttä ruokaan, sitruunan kuori ja mehu mukavan ripauksen kirpeyttä ja enemmän koristeeksi tarkoitettu chili mukavaa potkua muuten miedon makumaailman rinnalle. Chiliä kannattaa maistaa ennen annokseen lisäämistä ja tarvittaessa poistaa siitä siemenet ja malto, jos kohdalle osuu oikeinkin potkuisa kaveri. Näin liian tiukka chilin maku ei peitä alleen muuta makumaailmaa.



Ainekset: (2 hengelle)

400g lohta
1 sitruuna, mehu ja kuori raastettuna
ruususuolaa
mustapippuria
2 dl kookoskermaa
tuore punainen chili, ohuesti siivutettuna
tuoretta korianteria, silputtuna

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Nosta lohifilee uunivuokaan ja ripottele pinnalle ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Purista puolikkaan sitruunan mehu lohen päälle ja ripottele sitruunan raastettua kuorta sen pinnalle. Kaada kookoskerma kalan päälle ja laita uuniin n. 20 minuutiksi, kunnes kala on kypsää. Koristele korianterisilpulla ja chilillä ja tarjoile haluamasi lisukkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti