Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 28. tammikuuta 2017

Cajunmaustetut kuppimunakkaat

Kuten ehkä tätä blogiakin selatessa tulee ilmi, meille syödään, säännöllisesti ja runsaasti. Siitä huolimatta, että syön työpäivän aikana runsaan lounaan, kotona laitetaan joka ilta lämmin ruoka ja vielä ennen nukkumaanmenoa myös iltapala. Olen kaivannut jo jonkin aikaa uusia ideoita helpoista ja nopeista iltapalaideoista ja nettiä selailtuani, päädyin yhdistelemään useita ideoita yhdeksi reseptiksi. Jauhelihan saa paistettu nopeasti ja lopun aikaa munakkaat tekeytyvätkin uunissa. Ja jos jauhelihaa paistaa kerrallaan isomman satsin, siitä jää seuraavalle päivälle jo valmiiksi, ettei tarvitse kuin rikkoa kananmunat ja laittaa munakkaat uuniin. Resepti on varsin ruokaisa, joten toimii vähän isompaankin iltapalanälkään erinomaisesti.



Ainekset: (3 hengelle)

300g naudan jauhelihaa
3 tl Meiran cajunmaustetta
iso sipuli, hienonnettuna
6 kuutiota pakastepinaattia
nokare voita
6 isoa kananmunaa
12-paikkainen silikoninen muffinssivuoka

Hienonna sipuli ja kuumenna pannulla nokare voita. Kuullota sipulisilppua siinä muutama minuutti ja lisää pinaattikuutiot pannulle. Kun pinaattikuutiot alkavat olla sulia, lisää jauheliha pannulle. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta Meiran cajunmausteella. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja annostele jauheliha-sipuli-pinaattiseosta silikonisen muffinssivuuan kuppeihin niin että seosta on maksimissaan puoleen väliin asti. Riko kananmunat ja sekoita niistä rakenne rikki. Kaada kananmunaa jokaisen vuuan kuppiin niin, että ne jäävät hieman vajaiksi. Siirrä vuoka uuniin ja paista 10-15 minuuttia, kunnes kananmunat kypsyvät. Anna kuppimunakkaiden vetäytyä hetki ja tarjoile sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti