Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 11. tammikuuta 2014

Juustokakku-marja-trifle

Resepti, johon törmäsin etsiessäni yksinkertaista, mutta herkullista jälkiruokaa. Sellaista, jonka saa tehtyä nopeasti, ilman suurempaa hifistelyä ja kikkailua. Tämä resepti on juuri sitä, mutta takuuvarmasti vie kielen mennessään.

Ainekset: (4 annosta)

4 savoiardikeksiä
1/4 dl appelsiinimehua
4 dl pakastemarjoja (mustikka-vadelma)
3 dl vaniljavanukasta
180g maustamatonta tuorejuustoa
1 liivatelehti (+ tilkka vettä)
1 dl vispikermaa
2 tl sitruunanmehua
0,5dl tomusokeria

Laita liivatelehti hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja sulata liivatelehti sen joukkoon. Vatkaa sokeri, tuorejuusto ja sitruunanmehu keskenään. Vatkaa joukkoon kerma. Vatkaa joukkoon myös liivatelehtivesi. Leikkaa keksit kolmeen osaan ja kasta jokainen pala nopeasti molemmilta puolin appelsiinimehussa. Laita keksit neljän cocktail-lasin pohjalle. Nostele päälle tuorejuustoseosta ja osa pakastemarjoista ja laita vaniljavanukasta niiden päälle. Ripottele vielä kaiken päälle loput pakastemarjoista ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti