Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ankanrintaa vadelmavinegrettekastikkeella

Miettiessäni vuosi sitten syntymäpäivä menua itselleni, sain päähäni kokeilla ankanrinnan valmistusta. Tätä tarkoitusta varten löytyikin erittäin kutkuttavalta vaikuttava resepti, jossa ankan kanssa yhdistettiin vadelmat kastikkeen muodossa. Lopputuloksena oli näyttävä ja herkullinen annos, jonka kautta ankanrinta lunasti paikkansa meillä säännöllisesti syötävien lihojen listalta.

Ainekset: (2 hengelle)

1 ankanrinta
salaattisekoitus (Napolitana mix)
ripaus ruususuolaa ja mustapippuria
koristeeksi persiljaa ja tuoreita vadelmia

Vadelmavinegrette:
300g pakastevadelmia
1dl vettä
1 1/4 dl sokeria
1,5 rkl punaviinietikkaa

Vadelmakastike:
90ml vadelmavinegrettea
2 isoa (tai oman maun mukaan enemmänkin) kynttä valkosipulia, hienonnettuna
1 ruokalusikallinen tomaattisosetta
2,5 dl punaviiniä
2 ruokalusikallista vadelmahilloa
45g voita

Aloita valmistamalla vadelmavinegrette. Sekoita jäiset vadelmat, vesi ja sokeri pannulla. Kuumenna kiuhuvaksi. Anna kiehua muutama minuutti ja ota pois levyltä. Kaada seos siivilään ja painele lusikalla siivilän läpi, jotta vadelman "siemenet" saadaan pois. Lisää punaviinietikka ja vatkaa "vaahdoksi" (n. 3 minuuttia kun vatkaa, niin seos tulee kuohkeaksi). Anna vinegretten vetäytyä hetki, sen voi myös tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja jäähdyttyään laittaa jääkaappiin siihen asti, kunnes itse vadelmakastike tehdään.

Valmistele ankanrinta ennen kastikkeen tekemistä. Tee ristiviillot nahkapuolelle ja raasta myllyistä ankanrinnan molemmille puolille mustapippuria ja suolaa. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Vadelmakastike kannattaa tehdä valmiiksi ennen ankanrinnan kypsentämistä. Kuumenna pannu keskitasoa korkeammalle lämmölle. Lisää vadelmavinegrette pannulle ja anna kiehua kasaan, kunnes jäljellä on n. puolet alkuperäisestä määrästä. Lisää valkosipuli, tomaattisose ja viini. Anna kiehua välillä sekoittaen, kunnes seosta on taas jäljellä n. puolet alkuperäisestä määrästä. Lisää hillo ja kuumenna parin minuutin ajan. Lisää voi pienissä erissä koko ajan kastiketta sekoittaen. Anna kastikkeen makustua pannussa miedolla lämmöllä, kunnes liha on valmista.

Laita ankanrinta kylmälle pannulle, reippaalla lämmöllä nahkapuoli alaspäin. Ruskista kauniiksi ja käännä ja kun toinen puoli saa väriä, siirrä ankanrinta uunivuokaan. Laita uuniin n. 10 minuutiksi (mikäli haluaa kunnolla mediumia, 8 minuuttia riittää). Ota liha uunista, nosta leikkuulaudalle ja anna sen vetäytyä pari minuuttia. Leikkaa ankanrinta puoliksi ja leikkaa siivuja nahkaan asti. Nosta salaattipedille lautasille, nostele päälle kastiketta ja ripottele annosta koristamaan tuoreita vadelmia ja silputtua persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti