Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 7. joulukuuta 2013

Hapankorppugraavilohirullat

Tämän reseptin myötä innostuin itse graavilohesta, joka aiemmin on ollut enemmän inhokki kuin suosikki. Nykyään graavilohi on meidän keittiössä herkkua, monenlaisessa eri muodossa. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Alla oma mukaelmani.



Ainekset:

150g graavisuolattua kirjolohifileetä
10 hapankorppua
200g valkosipulituorejuustoa
3 ruokalusikallista maitoa
ruohosipulia
reilu loraus limemehua (tiiviste käy)
5-6 dl vettä


Laita laakeaan vuokaan tai astiaan vesi ja sekoita joukkoon limemehu (ensimmäisellä kerralla kannattaa maistella vesiseosta, jotta tietää onko limeä sopivasti omaan makuun). Upota hapankorput veteen ja anna kostua pari minuuttia. Asettele hapankorput muovikelmun päälle siten että niitä on viisi kappaletta vierekkäin leveyssuunnassa ja kaksi kappaletta korkeussuunnassa. Pehmennä tuorejuusto maidon avulla. Silppua ruohosipuli. Levitä reilu puolet tuorejuustosta hapankorppujen päälle ja sipottele reilu puolet ruohosipulista sen päälle. Asettele graavilohen palat mahdollisimman tasaisesti niiden päälle ja levitä loput tuorejuustosta graavilohen päälle. Ripottele loput ruohosipulista tuorejuuston päälle. Kääri muovikelmun avulla hapankorput rullaksi ja laita rulla vielä folion sisään. Anna makustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Viipaloi ja asettele tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti